Halmstad älskar att dansa!

publicerat i Diggilooturnén 2012
Det är såå kul här på Diggiloo. Det är knappt att man vågar säga det men det är nästan som roligast i pausen med alla som dansar på Voltarens dansbana. Det är fullt på dansgolvet och ett helt publikhav runt omkring. Dansfest helt enkelt. Till och med Bert Karlsson är här! =)
Dansanta hälsningar
//DiggarDans-gänget
 

 
 
 
 

Insläpp Halmstad

publicerat i Diggilooturnén 2012
Bara 5 minuter efter insläppet här i Halmstad var redan alla grönagräsetplatser fulla av folk, picknickkorgar och solstolar. Blir det publikrekord ikväll kanske?

Härlig havsbris i Halmstad

publicerat i Diggilooturnén 2012
God eftermiddag kära läsare!
Nu börjar det närma sig öppning i Halmstad. Vi är i Brottet precis intill havet och njuter av den friska brisen. Solen skiner, alla stolar står uppradade och personalen jobbar för fullt för att göra även denna kväll magisk för alla Diggiloo-älskare.
Alla artister har anlänt till spelplatsen och repetitionerna har börjat på scen. Just nu övar Jessica Andersson på en spansk ballad fråns scenen. En fågel viskade att det blev rätt sent i natt för dem på Oveholms Slott, men alla ser så pigga och frächa ut ändå! 
Voize är på plats också och har precis haft soundcheck på Voltarens dansbana. Efter succén igår är de om möjligt ännu mer laddade. Mojje var förbi och hälsade på dem en snabbis också och spred lite extra glädje.
Vårat produktionsteam som riggar Voltarens dansbana har jobbat extra hårt den här helgen med tanke på stoppet i Kristianstad som var tätt inpå igår kväll, så de är just nu och tar sig ett dopp i den stora simbassäng som också ligger precis intill spelplatsen. Man blir rätt sugen själv faktiskt.
17.30 öppnar entrén - hoppas vi ses!
/DiggarDans-gänget


Arenan i lugnet före stormen



Repetiotioner från scen


Voize soundcheckar



Mojje hälsar på



Simbassängen!!
 

Kristianstad

publicerat i Diggilooturnén 2012
Heeej!
Igår kom vi fram till Kristianstad vid 13-tiden. Diggilooshowen var ute på Oveholms slott, ett otroligt vackert ställe. Slottet ägs idag av greven Raoul Hamilton och lite kul kuriosa är att namnet Oveholm är skapat under slottets andra ägare Ove Urup. Jag antar att han blev inspirerad av den förste ägaren Åke som döpte slottet till Åkesholm ;-) "Raoulholm" kanske kunde vara något annars...
 
Tyvärr var inte internettäckningen den bästa så vi kunde inte blogga live för er, men nu så!
Det kom otroligt mycket folk igår trots att vädret varit ganska ostabilt under dagen, men till allas glädje sprack det upp precis strax före vi öppnade entrén och solen lät skina över oss hela showen igenom. Det blev en fantastiskt kväll!
Voltarens dansbana gästades denna gång av killarna från Voize. Ett riktigt bra dansband faktiskt! Magnus Carlsson kom förbi efter showen också och sjöng några låtar för oss. Riktigt populärt och dansbanan var öppen långt efter stängningsdags, fylld av dansglada gäster.
Nu sitter vi och laddar inför kvällens Diggilooshow ute på Brottet i Halmstad. Voize gästar oss även ikväll så det kommer bli en riktig fest!
Se några bilder från igår och kom sedan ut till Brottet och se oss live ikväll!
Stor kram
//DiggarDans-gänget
 

Vi älskar dessa rep-moments som sker precis innan insläppet.



Picknick i det gröna är ett sommarmåste och det kryllar av härliga familjer och kompisgäng med fulla picknickkorgar på Diggiloo.



Som alltid på Diggilooturnén 2012 värmer Kristjan Lootus upp hela publiken med Voltarendansen strax innan showstart och även i paus. Han ser så härligt lycklig ut när han svänger sina armar i luften!



Och hela publiken är med på noterna även i Kristianstad. Det blir upp till bevis i Halmstad ikväll!



Gästerna vallfärdar till Voltarens dansbana i pausen!



Vem kan stå still när de här grabbarna rockar loss!? Vi diggar deras matchande röda byxor, det är riktig dansbandsanda det!

Cowboyhatten på!



Äta bör man annars dör man. Här sitter Voize och njuter av turnéns bästa mat hittills. Vi tackar kocken!



När de vita kläderna tas på vet man att showen snart är slut. Så fint!



Vinnaren i Voltarens tävling om att få en privat danskurs med Kristjan Lootus är här uppe och buggar med honom på scenen under showen slutnummer. Se paret som snurrar bakom aritisterna. Visst ser det riktigt proffsigt ut?!



Magnus Carlsson rockar loss med Voize på Voltarens dansbana


Något suddig bild tyvärr men visst är den vacker på kvällen dansbanan?

Ikväll är det dags igen i Kristianstad

publicerat i Diggilooturnén 2012
Hej!
Nu sitter vi på tåget från Stockholm på väg ner till Kristianstad där vi ska genomföra vår andra omgång av Voltarens dansbana på Diggiloo. Vi har vinnare som kommer och ska dansa med Kristjan Lootus, dansbandet Voize och Jessica Andersson/ Magnus Carlsson som sjunger på vår dansbana och så självklart Voltarendansen på stora scenen. Vi är riktigt taggade och det ska bli så kul!
Just för stunden har vi gjort om SJ till vårat produktionskontor och jobbar för fullt med förberedelserna. :)
Ses på dansbanan ikväll!
// DiggarDans-gänget
 
 



 
 

Härliga dagar på landet

publicerat i Diggilooturnén 2012

Nu har jag haft ett par dagars semester med min fina familj!! Med den här sommarens mått mätt har vi haft fint väder, mest sol faktiskt! Vi har åkt båt, ätit fantastisk mat, byggt bastu, firat bröllopsdag och idag min dotters 1 års dag! Lägger ut några bilder så ni får ta del av vår minisemester. Somriga hälsningar /Kristjan 









 





I helgen väntar nya vinnare på sitt pris

publicerat i Diggilooturnén 2012
Hej!

I våras höll Voltaren en tävling på www.aftonbladet.se/kampanj/voltaren. 10 lyckliga vinnare fick det fina priset; 4 biljetter till valfri Diggiloshow, privat danskurs men Kristjan Lootus, artistmöten samt möjligheten, om de vill, att stå på scen och dansa med Kristjan Lootus i Diggilooshowens slutnummer. (OBS tävlingen är redan avgjord)

Roxanne Ahlenius var den lyckosamma tjejen som vann biljetter m.m. till Ronneby. Läs artikeln om hur hennes kväll med Diggiloo och Kristjan Lootus var: http://www.aftonbladet.se/kampanj/voltaren/article15010436.ab
 
Vi ser fram emot att träffa helgens vinnare i Kristianstad och Halmstad!
 

Här i full rulle på danskursen med Kristjan!
 


Vem vill byta plats med Roxanne?!






Lite nervöst inför det stora scenframträdandet - det kan man ju förstå!!
 


Buggande på scen under slutnumret av Diggiloo med Krisjan Lootus och hela emsemblen

Bild med Mojje och kompis backstage direkt efter showen!



..med Magnus Johansson, kompis och trumpet


..med kompis och Jessica Andersson

Glad Midsommar!

publicerat i Diggilooturnén 2012



Hej alla!
Nu har vi exakt en vecka kvar till nästa Diggiloo show i Kristianstad. Hoppas ni har haft en trevlig vecka och härlig Midsommar. I Sverige är ju Midsommar alltid på Fredagar och rörlig datum men i Estland vart jag kommer ifrån firar vi Midsommar alltid på 23 Juni. Vi brukar också elda den dan som i Sverige gör man på Valborg. Annars ser det likadant ut- man är med sina nära och kära, grillar, äter sill och potatis och njuter ljusa nätter.
I år firade jag Midsommar med min familj nära Stockholm hos bästa kompisar. Tyvärr hann jag inte att hälsa på min mamma och bror i Estland men har plan att dom kommer istället till Sverige i Augusti och kollar Diggiloo på plats i Stockholm den 18 Aug.

Önskar er fortsätt trevlig sommar och hoppas att riktig sol och värme hittar snart till Sverige!
Ses snart i min stad- Kristian´stad ;)))

Best of Diggiloo i Trosa

publicerat i Diggilooturnén 2012

Hej alla glada!

Vilken underbar kväll vi hade i lördags, artisterna lyckades få hela publiken i gungning och även oss. Vi träffade glada dansande barn, möhippegäng och familjer. Kort sagt så blev det en succé, åter igen!  J

Här kommer lite blandade bilder att gotta sig med.
/Diggardans-gänget

Grand Finale - Folkets jubel!!!

Artistmöte med Kristjan Lootus

publicerat i Diggilooturnén 2012

Hej!!

I pausen och efter showen i Trosa anordnade vi ett artistmöte med Kristjan Lootus för alla besökare. Kön var härligt lång och Kristjan fick jobba hårt för att hinna med alla! :) 
Se alla bilderna nedan!

Hälsningar
Diggardans-gänget och Kristjan

Tack Trosa!

publicerat i Diggilooturnén 2012



Vilken härlig dag vi hade i Trosa och vilken underbar publik! Showen gick kanonbra och även vädret var på vår sida. Roligt att träffa hela ensamble efter 2 veckors paus och vara tillsammans på scen igen!

Det va också fantastiskt roligt att träffa så många fans mellan och efter showen! Är så glad att man kan sprida glädje och inspirera folk att dansa och röra sig. Har hört att så många barn har börjat dansa, många vill nu dansa ännu mer och det är ju helt fantastiskt!

Träffade även en fin vän från årets Lets dance backstage - Bengt Frithiofsson:))) Vilken glädje och energi den mannen har. Det var en härlig återförening ;)))

Tack alla som kom och tittade på oss Lördags! Vi ses snart i Kristianstad:)
Häls. Kristjan Lootus

  

 











Publiken är med på noterna direkt med Voltarendansen. Bra jobbat Trosa!!















Lisa Stadell, jag och Åsa Engman dansar bakom en skönsjungande Jessica Andersson.




Ett härligt och glatt återseende - Bengt Frithiofsson - han om någon visar att ALLA KAN DANSA!
















Full fart med autograferna på ung som gammal i Voltaren-tältet. Kul att skänka glädje till så många.















Tog en bild på mig själv precis innan det var dags att gå ut och möte Trosa-publiken. Jag är inte arg, bara en kamera på telefonen som krånglade :-)



















Upp och hoppa! Den här bilden tog jag innan jag gick ut och körde Voltarendansen med hela publiken.

 

Direkt från Trosa

publicerat i Diggilooturnén 2012
Nu är vi i full gång i Trosa. Solen skiner och alla gäster har hittat hit. Vilken underbar kväll vi har! Hoppas att ni har det lika bra som vi.

Kram från Diggardansgänget






Barnen har bäst sikt av alla!



Fina Christine Meltzer är på plats dagen till ära



Underbara Kristjan Lootus värmer upp publiken



Även i Trosa uppskattas Voltarendansen


Insläpp

publicerat i Diggilooturnén 2012

Nu väller det in folk här i Trosa, superkul att få möta så mycket glada människor igen!

Nu kör vi :)

//Diggardansgänget

Se & Hör

publicerat i Diggilooturnén 2012

Direkt efter vi kom till backstage träffade jag underbara Lotta Gray från Se & Hör. Hon och fotografen kommer att följa oss hela kvällen och göra även en längre intervju.

Kram Kristjan

 

Nu kör vi!

publicerat i Diggilooturnén 2012



Ahh vad härligt att vara i Trosa och köra Diggiloo igen. Det regnar just nu men vi har sol i hjärtat och väderrapport har lovat fint för ikväll! Oavsett kommer vi att köra hårt ikväll och underhålla publiken:-)))

Kram Kristjan

 

På plats i Trosa

publicerat i Diggilooturnén 2012

Nu är vi äntligen ute i sommarsverige igen! Vi har precis anlänt till Trosa för årets andra Diggilookväll. Scenen står på plats och arbetet är i full gång för att få i ordning det sista.

Ikväll har vi med oss dansspelet Xbox Kinect, så kom förbi vårt tält och passa på att utmana dina vänner, andra Diggiloofans eller varför inte Kristjans bästa tid!
Du har även chans att vinna fina priser.
Hoppas vi ses!

Diggardans gänget

Swing och dans på Nalen

publicerat i Diggilooturnén 2012



Förra lördagen var jag bjuden till Rythm`n Swing på Nalen. Det var en underbar kväll med dans, live orkester, underhållning och massa swing och lindihop rytmer. Min vän Tobias Wallin organiserar detta event en gång per år och hans idee är att skapa samma känsla som har varit tidigare, 50, 60 och 70 talet på Nalen- en stor kokande dansbana var folk kan komma, umgås och bara dansa loss. Måste säga att har inte sett så mycket folk dansa tillsammans tidigare och bara till swing och lindihop rytmer. Med liveorkester uppträdde också fantastiska Karl Dayall och Rennie Mirro. Jag blev ju totalt fångad av den dansfesten så för en gångs skull slängde jag av min kavaj och dansade till sena timmar med mina danskollegor och kompisar.

Vi hörs snart- häls. Kristjan


image description
Träffade samma kväll på Nalen min vän och kollega, underbara Hanna Lindblad. Jobbade med henne ett par år sen på Rhapaody in Rock med Robert Wells.


image description



image description

Tack till dansarna i Ronneby

publicerat i Diggilooturnén 2012
Hej!

I Ronneby hade vi besök av 5 st eminenta dansare som bjöd upp till dans på Voltarens dansbana. Herrar var riktiga gentlemen och blev snabbt populära bland de kvinnliga gästerna på Diggiloo.

Förutom att de bjöd upp till dans på dansbanan hjälpte de även Kristjan Lootus att värma upp publiken inför showen.

Dansarna komer från Tipsy Dance Club. Läs mer om dem här: http://www3.idrottonline.se/TipsyDansklubb-Danssport/ 

Stort tack killar!!



Här har vi det glada järngänget - redo att bjuda upp!



Får jag lov?



Här har vi en som fick napp! :)



In action!



Killarna på scen under Voltarendansen!



Jessica Andersson kom inte undan! Det går fort dessutom ;)



Gruppbild med Kristjan Lootus



Och avslutningsvis - en idolbild med Jessica Andersson och Magnus Carlsson :)

Full rulle med både Diggiloo och Lets Dance

publicerat i Diggilooturnén 2012


Hej alla, 

Nu är det äntligen dags att börja blogga ordentligt här. Har haft en av dom mest hektiska perioderna i mitt liv och nu äntligen har det lugnat ner sig lite, så jag kan sitta ner och skriva till er.

Lets dance säsongen slutade ju precis dagen innan Diggiloo´s sommarturné hade sin premiär. Så jag fick flyga fram och tillbaka många gånger mellan Stockholm och Ronneby. Lördag 1 juni tog jag det enda flyget till Ronneby och hann precis repa, filma, ha dansskola, träna med Voltaren´s danstävlings vinnare, slänga i mig lite mat, sen direkt till scen och då körde vi en fantastisk premiär med den underbara Diggiloo ensamblen. Hann faktiskt inte ens checka in på hotellet!

Vädret var fantastiskt och allt gick bra så vi är alla jättenöjda och ser mycket fram emot nästa show i Trosa.

Förra veckan efter Ronneby har det inte varit jättelugnt faktiskt. I Fredags hade jag ett showgig med Tony Irving och jag var ansvarig för att sätta ihop showen och koreografera dansnumrena. Tillsammans med mig och Tony hade vi också tre underbara tjejer från Lets dance- Sigrid Bernson (dansade med Anton Hysén), Jeanette Carlsson (dansade med bonden Pär-Ola) och Oksana Spichak (dansade med Bengt Frithiofsson). Vi repade hela veckan och det var härligt att dansa igen med mina kollegor och vänner från programmet!

Nu i helgen har jag äntligen haft lite lugn och ro och möjligheten att vara tillsammans med min älskade familj!

Men nu väntar ny vecka! Vi hörs snart igen:-)))

Och glöm inte - ALLA kan dansa!


/Kristjan


Det var hårt med jobb inför premiären, här står vi och planerar inför genrepet.



Jag testar scenkläderna inför. Några sista finjusteringar.



Så här kan det se ut när vi repar en sen fredagskväll. ;)



Jag höll i en privat danskurs innan showstarten. Hon var superduktig. Jag har sagt det förr - ALLA kan dansa!



Jag kunde inte låta bli att spontandansa lite på dansbanan efter showen!



Fredagsgig med Tony Irving i Stockholm.



Repetition med Oksana, Sigrid och Jeanette från Lets dance

Tack Ronneby

publicerat i Diggilooturnén 2012

Vilken underbar kväll vi hade igår.
Tack alla besökare, dansare, kollegor & artister! Vilken succé!

Ha en fin dag!
/Diggar Dans-gänget



Innan showstart kom Magnus Carlsson förbi dansbanan och gick igenom planerna inför kvällens gästspel tillsammans med Jenny Sahléns.
 




Lotta Bromé är inte bara duktig i radio och tv, hon är en klipppa på att sjunga och dansa också!



Voltarens dansbana var en succé och fylldes snabbt!



Dansbanan var en stor attraktion även för de som inte dansade!



Solen sken på Jenny Sahlén och hennes killar



Efter pausen var det dax för Voltarensdansen igen. Kristjan fick hela Diggiloopubliken, över 7000 besökare, att så upp och dansa loss med oss!



Vi var alla som förtrollade när Charlotte Pirelli och Magnus Carlsson sjöng sin vackra duett!



Efter Diggilooshowen gjorde Jessica Andersson ett gästspel på Voltarens dansbana



och det gjorde även Magnus Carlsson



Kraaam!


Håll utkik i veckan efter mer backstage- och dansmaterial :)

Andra halvlek

publicerat i Diggilooturnén 2012
Nu har andra showpasset dragit igång. Vi har jättekul och alla besökare är så glada och trevliga!


Vi diggar Magnus Carlsson lite extra mycket i sin röda skinpaj! Man kan nästan ana att Mojje önskade att han hade en likadan, eller hur?! ;-)



Moniker posar med ensemblens nya stjärnskott Fridha


Direkt från premiären

publicerat i Diggilooturnén 2012
Hej alla glada!
Här kommer lite bilder direkt från vårt insats i Ronneby. Diggar Dans-gänget och vår fina Kristjan som kör Voltarendansen på stora scen som är den officiella uppvärmningsdansen!

Kram från Diggar Dans-gänget


Kön var lång inför insläppet



Diggardansarna informerar om Voltarens produkter



Vår klippa, Kristjan fick hela publiken att röra på sig. Super kul! 



Kristjan fick även hjälp av våra duktiga (och modiga) dansare

2 timmar kvar till premiär

publicerat i Diggilooturnén 2012
Nu är det bara två timmar kvar!
Allt är på plats, Kristjan, Jenny Sahléns, Diggar Dans-gänget och alla andra. Nu kör vi!

Delar av oss i Diggar Dans-gänget


Jenny Sahléns är glada som alltid



Diggiloodansarna hade svårt att sitta still när Jenny och gänget repade :)


Kristjan se även han fram emot kvällens premiär

Premiärdag!

publicerat i Diggilooturnén 2012
Solen skiner i Ronneby denna premiärdag! Som vi längtat!

Nedan kan ni se två bilder från gårdagens middag.
Härs snart igen gänget!

/Diggar Dans-gänget



Stora scenen är på plats

publicerat i Diggilooturnén 2012
Nu är scenen med alla instrument, ljud, ljus och stolar på plats. Det är bara artisterna som saknas! Tänkte visa lite bilder hur det ser ut uppe på scen.

Hörs snart igen!
/Diggar Dans-gänget


Här var det tomt. Ser fram emot att se dessa stolar fyllas imorgon






Vi snubblade över dessa härliga skor idag, undra vem de tillhör..?

Dansbanan & Jenny Saléns

publicerat i Diggilooturnén 2012
Hej alla härliga läsare!
Ni har väl inte missat att vi på Voltaren har med oss en dansbana med oss på Diggiloo i sommar?! Den kommer att följa med oss på 10 av 21 orter och vi har alltid med oss en superbra etablerat dansband. Imorgon gästas dansbanan av härliga Jenny Saléns. De kommer bland annat att spela favoriten från Svensktoppen "Ett litet ljus". Läs en exklusiv intervju med sångerskan inför deras spelning på Diggiloo genom att klicka HÄR.

Annars så är senaste nytt från Ronneby att allt börjar komma på plats. Självklart skiner solen på oss och ikväll är det genrep!

Hörs snart igen!

/Diggar Dans-gänget


De klassiska bajamajorna är på plats


Det snickras och målas för fullt på dansbanan, dansgolvet kommer att bli hela 150 kvm, så alla får plats!


Artisterna testar scenen

Dansrepetitioner

publicerat i Diggilooturnén 2012



Hej gänget!
Tänkte att jag skulle visa er lite bilder från gårdagen då jag var på plats i Ronneby med härliga Diggiloogänget. Idag är jag på plats i Stockholm för att vara med på Lets Dance finalen och imorgon åker jag tillbaka till Ronneby för premiären av Diggiloo, det ska bli så kul! Hoppas vi ses!

Och glöm inte, ALLA kan dansa!

Kram Kristjan

Igår övade vi på danserna 
Jag visar upp Voltarendansen


Vissa hade lättare med balansen än andra
Här dansas det för fullt, vissa har lättare med balansen än andra :)


Jag har hunnit testa stora scen
Stora scenen var på plats så jag passade på att provdansa den!


Här svänger jag runt på min före detta danspartner i Let's Dance - Jessica Andersson
Här svänger jag runt på min före detta danspartner i Let's Dance - Jessica Andersson